Booqee haalt 300.000 euro binnen

De Belgische start-up Booqee, gespecialiseerd in ai-toepassingen voor accountants, krijgt een kapitaalinjectie van 300.000 euro van investeerders Philippe Jadoul (ceo van Vialegis en business angel) en Frank Verhaegen (voormalig voorzitter van Deloitte Belgium en onafhankelijk bestuurder bij GIMV) en Seeder Fund.

Met het geld wil Booqee zijn commerciële strategie verder vormgeven en aan productontwikkeling blijven doen. Booqee werd in 2017 opgericht en bouwt een platform om snel en eenvoudig data uit te wisselen tussen accountingkantoren en hun klanten. Op die manier moet er aan ‘paperless accounting’ gedaan kunnen worden. Binnenin de accountingskantoren is papierloos al de facto de standaard, maar voor belastingbetalers en ondernemingen blijft het een uitdaging.

Booqee helpt daarbij om het tijdrovende proces van dataverzameling zo pijnloos mogelijk te maken. Het bedrijf levert de pakketten onder de naam van het accountingsbureau en is volledig te configureren met de interne workflow van zijn klanten.

‘We zien een grote tractie bij accountingsbureaus van alle groottes en over de grenzen heen’, zegt ceo en medeoprichter Mattias Geusens. ‘In de komende maanden zullen heel wat gereputeerde bedrijven in de VS en België hun papierloze workflow een zetje geven met Booqee.’

Booqee investeert sterk in een gebruiksvriendelijke interface en in connectiviteit met bestaande pakketten. Op die manier is de implementatie van zijn software geen groot transformatieproject, maakt het bedrijf zich sterk.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-19T09:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.