10 procent van replies komt van Google zelf

Kunstmatige intelligentie is grote trend op Google Cloud Next

E-mail wordt alsmaar slimmer. Zowat 10 procent van de e-mail antwoorden binnen de G-Suite van Google, komt vandaag van Google zelf. Artificial intelligence (ai) en machine learning zijn overigens de grote trends op Google Cloud Next, de grootste zakelijke gebruikersconferentie van Google in Europa, die deze week loopt.

Het cijfer van de 10 procent als automatische replies komt van Amy Lokey, hoofd van de G Suite bij Google. Ze haalde het aan tijdens de keynote van het bedrijf en vermeldde ook dat G Suite (waar ook het populaire Gmail onder valt) vandaag al 1,4 miljard gebruikers telt.

In zakelijke context is het gebruik van G Suite wat meer bescheiden: vier miljoen bedrijven hebben het intussen in huis gehaald. Al zijn daar ook wel best grote organisaties bij. Eentje ervan is Airbus waarvan Luc Hennekens, hun cio met Nederlandse roots, op het Google Cloud Next podium kwam vertellen hoe deze cloud software zijn organisatie hielp bij hun digitale transformatie. ‘G Suite heeft zeker bijgedragen om als organisatie leniger en meer agile te worden’, vertelt hij.

Vijf talen

Met het inbouwen van alsmaar meer ai, toont Google aan hoe het zijn toepassingen slimmer maakt. Het is overigens niet zo dat Google die mail replies ook effectief en automatisch verstuurt. ‘Op basis van de inhoud van een mail stellen wij drie mogelijke antwoorden voor. Maar de gebruiker kiest altijd zelf wat hij of zij daarvan aanduidt, aanpast en dus antwoordt’, vertelt Lokey. 

De dienst is toegankelijk in het Engels, en werd intussen ook gelanceerd in het Spaans, Portugees, Italiaans en Frans. Ook bij het schrijven van een nieuwe mail, en dus niet enkel bij het antwoorden, doet Google vandaag al suggesties binnen G Suite, bijvoorbeeld om zinnen aan te vullen. Het zijn allemaal illustraties van ai, een van de grote trends tijdens Google Cloud Next met achtduizend klanten en partners.

En Google Plus?

Amy Lokey haalde als vice president voor G Suite ook dé drie speerpunten aan waar het bedrijf zich op richt met de collaboration toepassing: secure, smart en simple.

Opvallend (of misschien net niet): over de perikelen met Google Plus repte Google met geen woord. Hierbij zouden de privégegevens van vijfhonderdduizend gebruikers van het sociale netwerk mogelijk op straat zijn beland. Intussen besloot het bedrijf wel om Google Plus op te doeken. 

Maar hierover dus helemaal niets. In tegendeel eigenlijk: Amy Lokey omschreef G Suite tijdens haar keynote als een ‘security nirvana’, om aan te tonen hoe veilig de cloudtoepassing is. 

Nirvana is een belangrijk begrip in het boeddhisme en verwijst naar de hoogste staat die door de mens bereikt kan worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-11T08:27:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.