Android-bedenker werkt aan nieuw soort telefoon

Andy Rubin Essential

Andy Rubin, een van de pioniers die Android ontwikkelde en daarna zijn eigen gsm-bedrijf Essential startte, werkt aan een nieuwe telefoon die zijn gebruiker kan imiteren en zelf op gesprekken kan reageren. Dat bericht Bloomberg, op basis van anonieme bronnen.

Essential was al een tijdje aan een nieuwe slimme luidspreker aan het werken, maar die plannen zijn in de koelkast beland. Ook de ontwikkeling van een opvolger voor de Essential PH-1, de eerste telefoon van het bedrijf die enkele maanden geleden op de markt kwam, is uitgesteld. De verkoop van dat model was trouwens ontgoochelend.

Het gsm-bedrijf richt nu al zijn pijlen op een nieuw soort mobiel apparaat. Het zou naar verluidt maar over een klein schermpje beschikken en vooral interageren met zijn gebruiker via stemcommando’s. Het apparaat kan, aangestuurd door ai, bijvoorbeeld zelfstandig vergaderingen plannen, een tafeltje reserveren in een restaurant of e-mails en tekstberichten beantwoorden. Ook telefoongesprekken voeren blijft mogelijk.

Rubin wil graag een product op de markt brengen dat compleet anders is dan alle andere telefoons, zo weet Bloomberg. Na de geflopte PH-1 zou dit apparaat de laatste kans voor het bedrijf kunnen zijn om een vuist te maken in een markt die gedomineerd wordt door Apple en Samsung. Het bedrijf moet dan wel een doorbraak in ai en spraakassistentie forceren. Iedereen die al langer dan vijf minuten met Siri, Alexa of de Google Assistant heeft gebabbeld weet dat spraakassistenten tegenwoordig nog heel snel tegen hun technologische grenzen aanbotsen.

Overigens lijkt ook Rubin’s voormalige werkgever, Google, aan een min of meer soortgelijk idee te werken. De nieuwe Google Pixel 3 telefoon introduceert een functie die het bedrijf Screen Call heeft gedoopt. Wie een oproep ontvangt terwijl hij bijvoorbeeld in de bioscoop of in een vergadering zit, kan er voor kiezen om dat telefoontje door de Pixel te laten beantwoorden. De gesprekspartner kan dan een boodschap inspreken die als tekst op het scherm van de ontvanger verschijnt en dus in real time getranscribeerd werd door ai. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-15T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.