KBC biedt betaaloplossing via smartwatch aan

contactloos betalen slim horloge

KBC stelt zijn klanten in staat om via een Garmin-smartwatch betalingen te doen. Hiervoor werkt de bank samen met Garmin en Mastercard. KBC zegt de eerste financiële instelling in België te zijn die Garmin Pay aanbiedt. Daarnaast ondersteunt de instelling, net als enkele andere banken, ook al Google Pay om betalingen met de smartphone mogelijk te maken.

Contactloos betalen in België

In België zijn ondertussen meer dan 90 procent van de betaalterminals uitgerust met de contactloze functie. Vandaag gebeurt reeds 7 procent van de betalingen met KBC-bankkaarten contactloos, voor een gemiddeld bedrag van zestien euro. 

België telt bijna twintigduizend geregistreerde compatibele Garmin-horloges. De contactloze betaaloplossing voor KBC-klanten werkt bij handelszaken die contactloos betalen én Maestro aanvaarden. De betalingen zijn gratis. 

'We zien in België de vraag naar snelle veilige betaaloplossingen toenemen', zegt Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC. 'Mensen willen efficiënt leven want tijd is kostbaar en hierbij is eenvoudig betalen zonder fuzz een voordeel. Als financiële instelling spelen we (pro-)actief in op de veranderende gewoontes van onze klanten en zoeken we constant naar oplossingen. We zijn dan ook opgetogen dat we met de lancering van Garmin Pay onze klanten een uitgebreider aanbod vernieuwende betaaloplossingen kunnen aanbieden.’

Om deze contactloze betaaloptie aan te bieden, werkt KBC samen met enerzijds Garmin en anderzijds ook Mastercard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-17T09:49:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.