Accenture helpt Zurich met blockchain

Blockchain

Ict-dienstverlener Accenture en Zurich Benelux gaan een blockchainoplossing inzetten om de klanten van de verzekeraar te helpen bij het beheren van zogenaamde surety bonds, borgstellingen die vaak gebruikt worden in grote constructieprojecten.

Accenture heeft een blockchainoplossing geïntegreerd in de back-end van Zurich Benelux, waar het bestaande beheer van surety bonds geregeld wordt. Ook een bijhorende nieuwe interface die moet dienen als digitale hub werd door Accenture op poten gezet. Daarbij kunnen klanten snel de status van hun bonds opvragen, logboeken raadplegen, nieuwe bonds aanvragen of voorspellingen over bonds inkijken.

Voorheen namen dit soort transacties veel tijd en papierwerk in beslag en werden ze vaak geregeld per telefoon of email. Vanaf nu kan dit allemaal online gebeuren. ‘We zijn verheugd om Zurich Benelux te kunnen helpen bij het integreren van deze spitstechnologie’, zegt Kristof Lambert, hoofd van Accenture’s Financial Services BeLux. ‘De blockchain vormt een nieuwe ruggegraat voor verzekeraars om te communiceren met verschillende partners uit de industrie en om processen te vereenvoudigen.’

De markt voor premies en commissies bij verzekeringsgedekte surety bonds zal tegen 2019 meer dan 3,2 miljard euro waarde zijn, zo schat het financiële marktonderzoeksbureau Finaccord.

Zurich Benelux beschikt over vestigingen in Den Haag en Zaventem. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-17T11:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.