VMware werkt aan blockchain-oplossing

VMworld Europa 2018

Leverancier van virtualisatieoplossingen VMware ontwikkelt een dienst waarmee bedrijven hun eigen blockchain-oplossing kunnen implementeren. De blockchaindienst biedt naar eigen zeggen de benodigde schaalbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en beheersbaarheid. De oplossing is nog in bètaversie en wordt uiteindelijk geïntegreerd in de bestaande VMware-tools. Dat maakt Ray O'Farrell, technisch directeur van VMware, bekend tijdens VMworld Europa, dat momenteel in Barcelona plaatsvindt.

‘Blockchain wint aan populariteit en bedrijven zoeken naar middelen om blockchain te implementeren en te beheren. Het is een uitdaging om deze technologie in productie te krijgen, omdat hier rekening moet worden gehouden met meerdere bedrijfsaspecten, waaronder security’, vertelt VMware-cto Ray O'Farrell. Om hier op in te spelen ontwikkelt het bedrijf zijn eigen dienst waarmee bedrijven hun blockchain kunnen implementeren.

De oplossing, VMware Blockchain genaamd, wordt ontwikkeld in samenwerking met Dell Technologies, Deloitte en WWT. De cto laat weten dat de dienst gedeeltelijk bestaat uit open source-oplossingen en voor een deel vanuit VMware en partners is ontwikkeld.

VMware Blockchain bevindt zich momenteel in bèta. Het is nog niet bekend wanneer het product op de markt komt. Daarvoor wil het virtualisatiebedrijf eerst nog beter de klantwensen voor zo’n blockchainoplossing inzichtelijk maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-07T11:08:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.