CGI lanceert monitoringtool voor banken

Het Canadese CGI lanceert HotScan360. Daarmee zijn banken in staat duizenden betalingstransacties per seconde in real time te monitoren op witwaspraktijken of andere frauduleuze activiteiten.

Tot nog toe kostte het banken vaak uren of zelfs dagen om te beoordelen of bepaalde betalingen legitiem waren. CGI HotScan360 is speciaal ontwikkeld om dat soort operaties in fracties van een seconde af te handelen en te schalen naar zeer grote volumes aan transacties.

‘Dit is het antwoord op geavanceerde en toenemende financiële criminaliteit en een scherpere focus van toezichthouders op het witwassen van geld’, zo schrijft de fabrikant in een persbericht. De tool wikkelt nu al meer dan vijf biljoen dollar aan betalingstransacties af in veertig landen en voldoet aan nieuwe wet – en regelgeving zoals PSD2, AVG en de SEPA-vereisten voor ‘instant payments’.

De digitalisering verhoogt nog de snelheid en het volume van de transacties, zegt CGI, daarom zijn banken op zoek naar end-to-end oplossingen die transacties snel en veilig over het gehele proces kunnen monitoren en de operationele kosten hiervan kunnen verlagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-16T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.