Amerikanen kunnen nu ook Galileo gebruiken

ruimtevaart gps

Het Europese gps-satellietnetwerk Galileo is nu ook voor Amerikanen beschikbaar. Van de Federal Communications Commission (FCC) mogen gps-systemen en auto’s nu ook het Galileo-signaal opvangen op Amerikaanse bodem.

Met zijn zogenaamde ‘licence waiver’ geeft de FCC toestemming aan auto’s, slimme horloges, landbouwers en vliegtuigen om het Galileo-signaal te gebruiken voor navigatie.

Momenteel hangen er 26 Galileo-satellieten in de lucht, een aantal dat moet toenemen tot dertig. Hoe meer satellieten, hoe nauwkeuriger het systeem werkt en hoe beter de prestaties. Galileo moet zo bijvoorbeeld tot op twintig centimeter nauwkeurig worden en mogelijkheden krijgen om noodsignalen te versturen.  

In juni van dit jaar kondigde de Europese Commissie een nieuw Europees ruimteprogramma aan. Dat moet de positie van het oude continent in de ruimt versterken. Er is daarvoor zo’n zestien miljard euro uitgetrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-19T11:26:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.