Gemeenschapsmunt LimbU krijgt betaal-app

Munten

De gemeenschapsmunt LimbU, een initiatief van de vzw Uitmuntend Limburg om acties rond duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale economie te stimuleren, krijgt een eigen betaalapp en -platform. Die werd ontwikkld door The Studio, het innovatielab van de bank Belfius.

LimbU is een lokale gemeenschapsmunt voor Limburgers, die men kan verdienen door deel te nemen aan positieve acties voor de gemeenschap. Denk aan zwerfvuil opruimen, werken in een Repair Café, bloed of plasma geven, kleding doneren, thuis composteren, een AED-cursus volgen of kiezen voor herbruikbare luiers. De munt kan uitgeven worden bij verschillende musea, zwembaden, restaurants en plaatselijke handelaars.

Vandaag schakelen de initiatiefnemers naar een hogere versnelling met een eigen betaalapp en -platform rond LimbU, ontwikkeld door The Studio, het innovatielab van Belfius. Een betaalplatform voor dergelijk digitaal geld draait op geavanceerde technologie en moet gealigneerd zijn met de regelgeving. Wim Van De Putte van Uitmuntend Limburg: ‘Het was niet vanzelfsprekend om de geschikte partner met de nodige ervaring en expertise te vinden. Bij The Studio, het innovatielab van Belfius, gaven ze ons meteen het gevoel dat ze deze complexe materie begrepen en de uitdaging aankonden. The Studio beschikt namelijk over een vooruitstrevend platform om digitale munten te ontwikkelen op blockchain en verleent toegang tot de e-money-licentie van Belfius. Dit verleent hun platform de nodige veiligheid en kredietwaardigheid.’

Met LimbU is The Studio niet aan zijn proefstuk toe. In samenwerking met Flow Pilots ontwikkelde het bedrijf ook al een mobiliteitsplatform voor scholen en gemeenten waarmee kinderen ‘digitale munten’ kunnen verzamelen telkens ze te voet of met de fiets naar school gaan. Dat beloningssysteem, dat eveneens gebruikmaakt van blockchaintechnologie, wordt op dit moment uitgerold in drie pilootsteden: Bonheiden, Peer en Crisnée.

Eerder dit jaar ontwikkelde The Studio ook Pengo, een innovatieve dienst waarmee particulieren elkaar betalingsverzoeken kunnen sturen via social messaging platformen, zoals Facebook Messenger of WhatsApp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-27T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.