Immoweb experimenteert met blockchain

Immoweb

De immobilieënwebsite Immoweb komt binnenkort met een nieuwe applicatie op de proppen: Homestamp. Die is bedoeld om de plaatsbeschrijving van panden eenvoudiger, sneller en veiliger te laten verlopen. Met dank aan blockchain.

Momenteel moeten huurders en eigenaars die een plaatsbeschrijving willen opstellen daar veel tijd en energie aan besteden. Het is dan ook een noodzakelijke stap in het huurproces, maar ook een die soms aanleiding geeft tot meningsverschillen, die dan weer het hele proces compliceren.

‘Via de applicatie kunnen foto’s en video’s met eventuele opmerkingen veilig geüpload en opgeslagen worden in de blockchain, waardoor de inhoud niet meer kan worden aangepast. Op deze manier heb je een onbetwistbaar bewijs van jouw plaatsbeschrijving’, zegt Laurent Dupont, hoofd van het incubatieprogramma bij Immoweb.

Mocht er, ondanks de app, toch nog discussie ontstaan en moet er een expert aan te pas komen, dan zal  zijn advies wel altijd boven de app blijven staan. Dupont: ‘De applicatie trekt het advies van deskundigen niet in twijfel. Dat advies zal altijd relevant zal blijven. Bovendien kan de applicatie ook gebruikt worden door professionals in de sector.’

Een testgroep, waaronder professionele gebruikers zoals vastgoeddeskundigen en vastgoedmakelaars, behoort tot de alpha-testers die de applicatie intensief gebruiken. Hun eerste feedback is alvast positief, zegt Immoweb.  

Immoweb is de grootste vastgoedsite van België en maakt deel uit van de Duitse Axel Springer-groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-30T11:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.