KBC start proef rond betalen met wearables

slim horloge contactloos betalen

De bank KBC heeft meer dan tienduizend klanten kunnen warm maken voor een pilootproject rond contactloos betalen met wearables. Op basis van hun motivatie selecteerde KBC duizend klanten die uiteindelijk deelnemen aan de pilootfase. De oudste uitverkorene is 94 jaar oud.

KBC nodigt de deelnemers persoonlijk uit om de wearable van hun keuze (horloge, ring, armband of  sleutelhanger) op te halen tijdens events in Gent, Antwerpen en Leuven en deze te laten koppelen aan hun betaalkaart. KBC-medewerkers begeleiden hen ter plaatse voor de eerste transactie.

Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC, vertelt dat het aantal aanmeldingen aantoont dat klanten openstaan voor innovatieve en gebruiksvriendelijke manieren van betalen. 'Contactloos betalen kan je al langer met de betaalkaart en smartphone en steeds meer klanten maken daar actief gebruik van. Het komende jaar krijgen duizend klanten de mogelijkheid om ook met een wearable hun dagdagelijkse contactloze betalingen te doen. We kijken uit naar de feedback van de deelnemers over hoe zij deze innovatieve manier van betalen ervaren.’

Zowat 70 procent van de kandidaten voor de proef zijn mannen, de leeftijdscategorie dertig tot 39 jaar was het ruimst vertegenwoordigd: 24 procent. Van de duizend proefkonijnen kozen 252 deelnemers voor een horloge, 413 deelnemers wensen een ring, 180 deelnemers zullen een jaar lang met een sleutelhanger contactloos betalen en 155 gaan aan de slag met een armband.

De pilootperiode loopt van 1 december 2018 tot uiterlijk 31 december 2019. KBC zal de deelnemers regelmatig via mail om feedback vragen en hen via een nieuwsbrief informeren over het verloop van de piloot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-30T14:12:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.