UnifiedPost neemt Inventive Designers over

puzzel

Het Belgische fintechbedrijf UnifiedPost neemt Inventive Designers uit Antwerpen over, makers van het zogeheten Customer Communications Platform. Inventive Designers werd in 1993 opgericht en telt zestig medewerkers.

Inventive Designers helpt bedrijven beter communiceren met hun klanten en stakeholders via software en bijhorende consultingdiensten. Het bedrijf lanceerde verschillende digitale oplossingen om de klantenervaring te verbeteren zoals Scriptura Engageen Xribe in onder meer de bank- en financiële sector, verzekeringen, nutsbedrijven, telecommunicatie en de overheid.

‘Dankzij deze overname kan UnifiedPost Group niet alleen haar documentgeneratie- en distributiecapaciteiten uitbreiden, maar ook haar Europese klantenbestand en netwerk aan partners’, schrijft het bedrijf in een persmededeling.

De overname kadert in een reeks strategische projecten van UnifiedPost om sneller toegang te krijgen tot (transactie) documentbedrijven in heel Europa. Het bedrijf wil zich positioneren als platformleverancier voor het digitaliseren van b2b(2c) financiële waardeketen. Dat gaat onder meer over transactionele documentstromen, interacties tussen leverancier en klant en betalingen.

25 miljoen

In april dit jaar haalde UnifiedPost 25 miljoen op van Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), een Amerikaans investeringsbedrijf en een internationale mix van privé-investeerders. Dit is de tweede overname van UnifiedPost dit jaar, slechts enkele weken na de aankoop van ADM Solutions en er worden er meer verwacht.

Ceo Joke Dehond van Inventive Designers heeft ondertussen laten weten dat zij het bedrijf zal verlaten. ‘Dat we het bedrijf meer dan 24 jaar lang met eigen middelen hebben kunnen uitbouwen en doen groeien, daar ben ik bijzonder trots op’, zegt Dehond. ‘We zijn tot op 'onze' laatste dag een gezond bedrijf geweest, met een prachtig product, veel ambitie, een goed team en trouwe klanten. En nu is het tijd voor het bedrijf om een volgende fase in te gaan. Er is een duidelijke synergie tussen de twee bedrijven en Inventive Designers komt terecht in een dynamische groep met grote internationale plannen. Als gevolg hiervan ben ik met ingang van 30 november niet langer actief bij Inventive Designers.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-30T15:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.