Helsinki bouwt enorme startup-campus

Finland

In de Finse stad Helsinki wordt binnenkort een van de grootste nieuwe startup-campussen van Europa gebouwd. De Maria 01-campus haakt in op de Maria 01-startup-hub en moet onderdak bieden aan investeerders, accelerators, bedrijven en R&D-facilitators. De campus wordt 70.000 vierkante meter groot en zorgt voor 5.000 banen.

In de Maria 01-hub zitten nu zowat 130 bedrijven en organisaties, de nieuwe campus moet goed zijn nog eens 650 bijkomende bedrijven, zo hopen de Finnen. Er komt 50.000 vierkante meter aan nieuwe gebouwen en de bestaande gebouwen worden ook uitgebreid, van 13.000 naar 19.000 vierkante meter.

Bij de campus zijn momenteel al bedrijven als Nokia, Siemens, Slush en Accenture betrokken, maar ook bouwbedrijven als YIT en een pensioenfonds als Keva. Startups kunnen bij Maria 01 terecht vanaf het prille bedrijfsidee totdat ze klaar zijn om een groeitraject aan te vatten.

De werken vatten aan in 2020 en moeten tegen 2023 afgerond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-04T11:19:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.