EU steekt 20 miljoen in Hongaars autotechbedrijf

Euro

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt Almotive een durfkapitaallening van twintig miljoen euro. De injectie moet het Hongaars bedrijf voor autotechnologie helpen een op kunstmatige intelligentie (ai) gebaseerd systeem voor zelfrijdende auto's te ontwikkelen.

Dankzij de lening van de financiële instelling van de Europese Unie kan AImotive haar softwaretechnologie voor kunstmatige intelligentie (ai) verder laten rijpen en de komende jaren ‘slimme’ producten voor de automobielsector op de markt brengen. De gedachte is dat de innovatieve ai-technologie ontwikkeld door AImotive de kosten verlagen en de veiligheid van zelfrijdende voertuigen verhogen.

Tweehonderdkoppige onderneming

"Het aanbod van het bedrijf omvat modulaire op ai gebaseerde software voor zelfrijdende auto's"

De Hongaarse, tweehonderdkoppige onderneming streeft ernaar uit te groeien tot een softwareleverancier en dienstverlener in de wereldwijde ontwikkeling van autonome technologieën.

Het aanbod van het bedrijf omvat modulaire, op ai-gebaseerde software voor zelfrijdende auto's, een virtuele simulatieomgeving om zelfrijdende technologieën te testen en een chips voor het versnellen van ai-geoptimaliseerde computers. Het begrip dat het bedrijf heeft van het autonoom rijden, vergemakkelijkt bovendien de samenwerking met belangrijke auto- en technologiepartners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-19T16:03:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.