Dropbox neemt e-signature-specialist HelloSign over

Dropbox heeft de Amerikaanse scale-up HelloSign overgenomen. HelloSign levert diensten rond elektronische handtekeningen. Dropbox betaalt volgens Amerikaanse media een stevige 230 miljoen dollar voor het bedrijf.

HelloSign werd opgericht in 2010 en heeft, net als Dropbox, zijn hoofdkwartier in San Francisco. Het bedrijf, dat een 120 mensen tewerkstelt, is gespecialiseerd in het automatiseren van documenten-workflows en het mogelijk maken van elektronische handtekeningen. Tot de klantenportefeuille behoren onder meer Lyft, Twitter, Samsung en Intuit en nog zo’n 80.000 andere bedrijven.

Met de technologie van HelloSign kunnen bijvoorbeeld documenten digitaal ondertekend worden of kunnen bedrijven gemakkelijk documenten digitaal laten ondertekenen door klanten. Ook online faxen kan via HelloSign. Door de acquisitie komt Dropbox op het speelterrein van bedrijven als Adobe en DocuSign en kan het beter een vuist maken tegen concurrenten als Google en Microsoft.

Voorlopig blijft het bedrijf als zelfstandige entiteit aan de slag. Dropbox blijft ook nog verder samenwerken met andere e-signature providers als Adobe en DocuSign.

Volgens TechCrunch haalde HelloSign tot nog toe zo’n 16 miljoen dollar aan investeringen op, wat de overnameprijs van 230 miljoen een zeer mooie return maakt voor de investeerders. De deal wordt waarschijnlijk dit kwartaal nog afgerond als hij wordt goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-28T16:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.