BMC breidt partnership met IBM verder uit

BMC gaat zijn ai-platform Helix koppelen aan de IBM Cloud. Via containertechnologie wordt Helix een schaalbaar en elastisch product dat nu op zowat alle grote cloudplatformen beschikbaar is, zegt het bedrijf. Naast IBM zijn dat Microsoft Azure en Amazon.

Door Helix op alle grote cloudplatform aan te bieden, moeten klanten operationeel efficiënter werken. Daarnaast profiteren zij van meer snelheid, schaalbaarheid en kostenbesparingen, zegt BMC. IBM en BMC zijn trouwens geen onbekenden voor elkaar, want de ai-technologie van IBM, Watson, maakt al sinds 2017 deel uit van Helix. Naast het feit dat Helix nu vanuit de IBM Cloud kan draaien, wordt er ook een zogenaamde ‘insight engine’ van IBM aan toegevoegd. Die moet het mogelijk maken om bepaalde inzichten uit gestructureerde en ongestructureerde databases naar boven te halen.

‘Nu de het gebruik van kunstmatige intelligentie versnelt en klanten op zoek zijn naar multicloud-oplossingen voor meer flexibiliteit en wendbaarheid, is het belangrijk dat organisaties Watson kunnen inzetten voor al hun data. Of die nu in private clouds zit, in publieke cloud of on premise’, zegt Beth Smith van IBM Watson. ‘Onze samenwerking met BMC geeft organisaties de kracht van IBM’s ai- en hybride cloud om inzichten te halen uit hun data en hun service management operaties te transformeren.’

De integratie van BMC Helix in de IBM Cloud moet later op het jaar operationeel zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-14T09:37:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.