SAP en Google Cloud belonen circulair ondernemen

SAP en Google Cloud dagen ondernemers uit om werk te maken van een circulaire economie. Bedrijfsleiders die ideeën hebben over de manier waarop data-analyse en machine learning emissies en consumptie kunnen minimaliseren, kunnen zich tot 17 maart aanmelden voor de ‘Circular Economy 2030’-wedstrijd.

Beide bedrijven proberen met de Circular Economy 2030-wedstrijd de focus te leggen op een duurzame consumptie en productie. ‘Ondernemerschap en intrapreneurship zijn twee kanten van dezelfde medaille. Door sociale ondernemingen te ondersteunen en tegelijkertijd ons eigen intrapreneurship te koesteren, zetten we technologie in voor een betere wereld voor iedereen’, aldus Adaire Fox-Martin van SAP. ‘Ik ben benieuwd naar alle innovatieve ideeën die ontstaan door de prikkel van de Circular Economy 2030.’

Na de sluiting van de inschrijftermijn op 17 maart gaan de juryleden op zoek naar de originele ideeën die elk aspect van de wereldeconomie kunnen beïnvloeden - van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen tot duurzame landbouw. Elk voorstel moet ook een levensvatbaar bedrijfsmodel bevatten en een plan voor het gebruik van zowel Google Cloud als SAP-oplossingen. De vijf finalisten worden bekendgemaakt tijdens de Google Cloud Next Conference die van 9 tot 11 april plaatsvindt in San Francisco. Deze vijf nemen het op 12 april tegen elkaar op tijdens een hackathon. De uiteindelijke winnaar wordt op 7 mei bekendgemaakt.

De winnaar van deze duurzaamheidswedstrijd mag deelnemen aan de Google Cloud for Startups Bootcamp, krijgt een persoonlijke mentor toegewezen en ontvangt een geldbedrag van ruim 100.000 dollar. De nummers twee tot en met vijf gaan met 25.000 dollar naar huis. Aanmelden voor de wedstrijd kan nog via de speciale Circular Economy 2030-website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-22T10:41:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.