Saoedi’s investeren in Noorse ai voor olie- en gas

Jaknikker oliewinning

Earth Science Analytics, een Noorse aanbieder van geowetenschappelijke software voor kunstmatige intelligentie, heeft een investering aangetrokken van Saudi Aramco Energy Ventures (SAEV). Dat is een dochtermaatschappij van Saudi Aramco, ‘s werelds grootste geïntegreerde energie- en chemiebedrijf.

Earth Science Analytics ontwikkelt geowetenschappelijke software op basis van kunstmatige intelligentie. Het doel van hun cloudgebaseerde softwareplatform EarthNET is om sneller, goedkoper en nauwkeuriger de eigenschappen van gesteente en vloeistoffen in de ondergrond te voorspellen. Zo wordt de exploratie en productie van olie en gas met een grotere winstgevendheid en hogere succespercentages mogelijk dan met traditionele software en workflows.

‘We zijn blij dat we deze investering in Earth Science Analytics gedaan hebben’, zegt Caroline Svae van SAEV. ‘Dit bedrijf heeft een indrukwekkend team en we geloven dat hun technologie de manier waarop de olie- en gasindustrie voorspellingen doet over onderaardse voorraden kan transformeren, inclusief onzekerheids- en risico-assessments.’

De ai-technologie van EAS is al te koop. Met de geldinjectie van SAEV zal de ontwikkeling van het product versneld worden en worden ook de verkoopkanalen uitgebreid. Hoeveel SAEV precies in het Noorse bedrijf pompt, is niet meegedeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T14:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.