Badkamerexpert X2O in zee met Zetes en Panasonic

X2O, de Belgische producent van badkamermeubelen, is van start gegaan met ZetesChrono, een ‘proof of delivery’-toepassing, die in realtime aangeeft wanneer pakketten geleverd werden. De software draait op een Panasonic Toughpad.

Met ZetesChronos hebben chauffeurs, backoffice-medewerkers en logistieke managers realtime zicht op goederen, voertuigen en retourneerbare assets. Ook geeft de toepassing de chauffeurs een duidelijk overzicht van de geplande leveringen. Op de Panasonic Toughpad registreren ze alle gebeurtenissen tijdens de processen voor het laden, afleveren en ophalen van goederen. Deze informatie wordt in realtime gedeeld met het hostsysteem en de backoffice. Hierdoor is er minder handmatig, foutgevoelig papierwerk.

De nieuwe oplossing verhoogt ook het percentage van meteen geslaagde leveringen, doordat de klanten een halfuur van tevoren een sms-bericht ontvangen. Hierdoor staan de chauffeurs minder vaak voor een gesloten deur. De chauffeurs besparen dag in dag uit tot tien minuten tijd.

Het van oorsprong Belgische Zetes maakt al langer technologie om de supply chain van bedrijven te automatiseren en goederen te identificeren. Het bedrijf heeft zijn Belgische kantoor in Evere en heeft daarnaast nog 29 vestigingen in negentien andere landen. Sinds 2017 is Zetes een onafhankelijke dochteronderneming van de Panasonic.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-18T10:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.