Dell en Orange samen in gedistribueerde cloud

5G

Dell Technologies en telecomoperator Orange hebben een overeenkomst gesloten om samen nieuwe technologische mogelijkheden te onderzoeken voor gedistribueerde cloudarchitecturen. Zo kunnen ze real-time edge-toepassingen en nieuwe diensten lanceren op basis van 5G.

De twee bedrijven maakten hun samenwerking bekend op Dell Technologies World in Las Vegas. Leveranciers van communicatiediensten zijn op zoek naar open standaardarchitecturen in combinatie met softwaregestuurde netwerken (software-defined networking of SDN), gevirtualiseerde netwerkfuncties, applicaties gebouwd voor de cloud (cloud native) en multi-access Edge Computing (MEC), zo klinkt het bij Dell en Orange. Zo kunnen ze alles halen uit de nieuwe zakelijke mogelijkheden die 5G zal bieden.

Voor 5G zal dus een nieuwe reeks platforms nodig zijn die een breed aanbod ondersteunen van near real-time edge computing en iot-diensten. Dell en Orange zullen samenwerken om tegemoet te komen aan de vraag naar nieuwe, gedistribueerde architecturen voor 5G die het beste van cloud en mobiliteit combineren. Die gedistribueerde architecturen moeten ook een hardwarebasis bieden voor geautomatiseerde, platformonafhankelijke en softwaregestuurde infrastructuur, die gaat van zendmasten tot radio tot de core.

‘Orange heeft deze overeenkomst met Dell Technologies gesloten om samen te werken aan allerlei aspecten rond edge computing en acceleratietechnologieën die cruciaal zullen zijn om het volledige potentieel uit 5G te halen,’ zegt Stéphane Demartis, vice president, Orange, Corporate Cloud Infrastructure. ‘We geloven dat het essentieel is dat we het ecosysteem voor telecomtoepassingen daarop voorbereiden terwijl we ook onze kennis van toekomstige technologieën blijven ontwikkelen. Orange verwacht van dit partnerschap met Dell Technologies niet alleen technische resultaten, maar ook businessresultaten die onze strategie voor een multi-access Edge Computing-transformatie een boost zullen geven.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-03T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.