Minister Muyters reikt prijzen uit op STEM Tornooi

School robot bouwen wedstrijd

De scholen VTS uit Sint-Niklaas en VTI uit Kontich hebben de finale van het STEM Tornooi in Technopolis gewonnen. VTS van Sint-Niklaas ontwikkelde de beste methode om de sterkste brug te maken, terwijl VTI Kontich het beste ontwerp maakte voor een robotje dat in een doolhof zelfstandig kan rijden.

Voor hun inspanningen ontvingen beide teams een gouden trofee uit handen van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Liefst 45 teams van leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs streden in Technopolis voor de titel van het beste STEM-project. De deelnemers konden kiezen tussen twee uitdagingen: met een robot zelfstandig een doolhof uitrijden (De Dolle Doolhof) of een minibrug maken met 3d-printing en die een sterktetest laten ondergaan (De Brute Brug).

Het VTI Kontich blonk uit in de eerste uitdaging, terwijl VTS Sint-Niklaas met de meest innovatieve oplossing kwam voor de tweede.  

‘Wat ik hier vandaag gezien heb, sterkt mijn vertrouwen dat Vlaanderen ook in de toekomst aan de top zal staan op het vlak van onderzoek en innovatie’, zegt minister Muyters. ‘Om alle jongeren de kans te geven hun STEM-talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, verhogen we onze financiële steun aan de STEM-academies. Een STEM-academie in iedere Vlaamse gemeente, dat is mijn doel.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-06T11:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.