Magic Leap koopt Hasseltse vr-startup Mimesys

Het Amerikaanse bedrijf Magic Leap neemt de Hasseltse virtual reality (vr)-specialist Mimesys over. Hoeveel het bedrijf betaalt voor Mimesys is niet bekend. Magic Leap wordt gesteund door Google en Alibaba en is een van de best gefinancierde techbedrijven ter wereld.

Het Frans-Belgische Mimesys werd in 2016 opgericht door oudgedienden van de telecomprovider Mobile Vikings en kreeg in 2016 een kapitaalinjectie van de LRM en enkele private investeerders. Het bedrijf maakt holografische conferencing-toepassingen. Teams die honderden of duizenden kilometers van elkaar gescheiden zijn, kunnen zo toch met elkaar samenwerken, documenten delen, 3d-modellen bestuderen of aan whiteboards brainstormen.

Magic Leap is een bedrijf dat in 2010 werd opgericht door Rony Abovitz, die fortuin maakte door het bouwen van chirurgische robotarmen. De eerste jaren van zijn bestaan opereerde Magic Leap in het grootste geheim, volledig onder de radar. Dat weerhield het bedrijf er niet van om in snel tempo miljarden dollars aan investeringen aan elkaar te rijgen. Onder meer Google, Alibaba, NTT Docomo, Saoedi-Arabische en Singaporese staatsfondsen en het Duitse Axel Springer pompten miljarden in het bedrijf.

Magic Leap toonde uiteindelijk vorig zomer zijn eerste augmented reality (ar)-bril, de Magic Leap One, die de strijd aangaat met producten als de Microsoft Hololens. Omdat het bedrijf de hype-factor over zijn product zo sterk had opgepompt, reageerden veel waarnemers overigens teleurgesteld op de gadget.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-17T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.