Galapagos, Prayon en FOD Financiën krijgen SAS-trofee

Prijs

Tijdens het Curiosity Forum zette SAS drie projecten in de kijker. Galapagos, Prayon en FOD Financiën kregen elk een Analytics in Action-trofee. Laco is de SAS Belux partner van het jaar.

De Analytics in Action-trofee wordt uitgereikt aan een bedrijf dat binnen hun organisatie belangrijke processen transformeerden, en dit met behulp van (nieuwe) inzichten uit analyse van data en artificiële intelligentie.

Galapagos won de prijs door als één van de eerste klanten het SAS Life Science Analytics Framework 5.1, en ook het datacenter in Frankfurt, te gebruiken. Het biotechnologiebedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van therapieën die het potentieel hebben om bestaande behandelingen radicaal te veranderen. Galapagos opteerde voor een geïntegreerd platform, dat samenwerking, reproduceerbaarheid van proeven en  naleving van wetten en regels kan bevorderen. Tegelijk kan dat platform ook de metadata en onderzoeksnormen van het bedrijf behandelen.

Prayon werd bekroond voor het project P15, waarbij data analytics zijn ingezet om de processen in het bedrijf te optimaliseren. Een eerste test met advanced analytics leverde efficiëntiewinsten op in de productie van grondstoffen voor batterijen. Prayon startte daarna een tweede analytics-project dat ervoor zorgde dat zij de kwaliteit van gips konden verbeteren en dus de vereisten van hun belangrijkste klant konden voldoen.

De derde trofee ging naar FOD Financiën voor het project Aurora, een simulatiemodel voor de personenbelasting. Dankzij analytics wordt de overheidsdienst ondersteund om elke fiscale vraag met gedetailleerde ‘wat als’-scenario’s te beantwoorden. ‘Het effect van nieuwe belastingmaatregelen kan nu snel berekend worden, en de resultaten zijn gebruiksvriendelijk voor te stellen’, zo klinkt het bij SAS.

Partner van het jaar

Laco ontving de trofee van SAS Belux partner van het jaar. Laco heeft met meer dan 32 jaar ervaring in bi op de Belgische Markt. Het was ook de allereerste partner van SAS Belgium in 1994. Bijna de helft van de 110 consultants van Laco zijn gespecialiseerd in SAS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-17T09:42:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.