Wipro en AWS openen innovatiecentrum

De Indiase it-consultant Wipro opent samen met Amazon Web Services (AWS) een innovatiecentrum in de Indiase stad Bangalore. Het centrum focust op kunstmatige intelligentie, blockchain en internet of things-oplossingen.

Het innovatiecentrum, dat de naam Wipro-AWS Launch Pad krijgt, is gelegen op Wipro’s campus in Bangalore. Wipro wil met het centrum zijn aanbod op de AWS cloud verder ontwikkelen. De Indiase it-consultant en AWS zijn al langer met elkaar verbonden. Wipro heeft als ‘premier consulting partner’ binnen het AWS-partnernetwerk namelijk naar eigen zeggen veel expertise in AWS-clouddiensten en kan bedrijven hierdoor helpen met hun transformatie naar de cloud.

Innovatiecentrums Wipro

Wipro heeft wereldwijd al meerdere innovatiecentrums en noemt dit designpods. Zo zette de ict-dienstverlener in 2017 een locatie op in Silicon Valley. Die overige designpods zijn verspreid over locaties in Londen, New York, Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Madrid, München, Sydney, Tel Aviv, Bangalore en Tokio. Met de innovatiecentrums wil het bedrijf nieuwe producten en oplossingen etaleren en wil het zich demonstreren aan studenten wereldwijd als potentiële werkgever.

Wipro draait een wereldwijde omzet van bijna 8,5 miljard dollar en heeft 170.000 mensen in dienst. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1945, toen het startte als een producent van oliën en als groenteverwerker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-05T08:24:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.