Scintil Photonics oogst vier miljoen dollar

Het Franse Scintil Photonics heeft vier miljoen dollar opgehaald in een eerste kapitaalronde. Met het geld wil het bedrijf zijn technologie en productieontwikkeling opschalen naar industrieel niveau. Scintil ontwerpt chips voor optische datatransmissie.

Het geld van de kapitaalsinjectie zal gebruikt worden om prototypes te ontwikkelen van nieuwe photonische transceivers die tot 800 gigabit per seconde kunnen verwerken. Deze prototypes worden bij derde partijen gebouwd aangezien Scintil zelf geen chipfabriek heeft. Het bedrijf zal ook bijkomend personeel aanwerven en verdere partnerships opzetten. Die bestaan nu al met de universiteit van Toronto en het Franse CEA-Leti onderzoeksinstituut.

Scintil slaagt er in om indiumfosfide en siliciummaterialen te combineren en zijn geïntegreerde schakelingen in commerciële micro-elektronische fabs te kunnen produceren. Dat maakt dat de marktintroductie veel sneller plaatsvindt, tegen lagere productie- en ontwikkelingskosten. Het bedrijf werkt al jaren aan dit soort technologie. De oplossingen van Scintil, dat in Grenoble is gevestigd, worden vooral ingezet in datacenters die zeer hoge datavolumes verwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-19T10:09:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.