SAFIR-consortium houdt drone-demo in Antwerpen

Dit artikel delen:

Het SAFIR-consortium heeft een technologie- en demo-dag georganiseerd in de haven van Antwerpen. Doel was de economische en praktische haalbaarheid van drones te demonstreren in een uitdagende omgeving als de haven.

SAFIR bestaat uit dertien bedrijven (onder meer Amazon Prime Air, Proximus, Sabca en Unifly). De use cases die in Antwerpen werden gedemonstreerd, werden eerst al met succes getest op de DronePort van Sint-Truiden. De groep wil aantonen dat het mogelijk is om drones in te zetten in niet voor de hand liggende omgevingen als een haven of een stadskern. De Antwerpse haven is ongeveer 120 vierkante kilometer en bevat heel wat kritieke infrastructuur.

‘Met het SAFIR-project hebben we een autorisatie-proces op verschillende niveau’s geïmplementeerd, verschillende veiligheidssystemen aan elkaar gekoppeld en heel reeks drones gevlogen over een operationele haven en stad, in een gebied dat zich ook nog eens dicht bij een luchthaven bevond’, zegt Marc Kegelaers van Unifly. ‘We hebben nu laten zien dat de technologie klaar is om de drone-industrie te ondersteunen en is in te zetten om dronevluchten toe te staan en te monitoren in uitdagende omgevingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-27T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.