Antwerps Rombit haalt weer tien miljoen op

Voormalig investeerder Michel Akkermans verlaat de organisatie

Haven Antwerpen

Rombit, leverancier van digitale oplossingen voor de haven, haalt tijdens zijn tweede investeringsronde tien miljoen euro op. De investering bestaat uit twee delen: een aandelentransactie met bestaande aandeelhouders en een injectie van nieuw kapitaal om de groei van het bedrijf te ondersteunen. Het geld komt van Vic Swerts, InvestLink en enkele niet nader genoemde investeerders.

Rombit is opgericht in 2012. Het bedrijf maakt havens en industriële bedrijven efficiënter, veiliger en dynamischer. Het technologiebedrijf ontwikkelt daarvoor geïntegreerde software- en hardware-oplossingen. De organisatie is gevestigd in Antwerpen en telt zestig werknemers.

De organisatie hield in 2016 haar eerste investeringsronde. Toen haalde het tien miljoen euro op bij Michel Akkermans. ‘Dankzij die investering zijn we gegroeid van een startup naar een professionele opschaling met klanten zoals PSA, Deme, Multraship, Brabo, Port of Antwerp, Katoen Natie en Vopak’, aldus Rombit-ceo Jorik Rombouts.

Nu haalt het bedrijf wederom tien miljoen euro op. Hiermee sluiten Vic Swerts, technologiefonds InvestLink en verschillende andere Belgische industriële families zich aan bij Rombit. Zij nemen de aandelen van Michel Akkermans over en vervangen hem in de raad van bestuur. Rombit gebruikt de investering om zich in te zetten op Industry 4.0. Ook internationalisering en r&d-investeringen blijven belangrijke pijlers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-16T10:54:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.