Airbus en Atos zetten ai in bij vliegtuigsimulaties

Emirates airlines vliegtuig

Atos en Airbus kijken naar een gezamenlijk onderzoeksprogramma voor kunstmatige intelligentie in combinatie met high performance computing, de cloud en edge-computingbaanbreken. Het idee achter het onderzoek: meer accurate fysieke modellen en digitale vluchtsimulaties.

De definitieve puntjes op de i moeten nog wel worden gezet. Als er groen licht is, dan gaan Atos en Airbus onder dit programma samen innovatieve simulatieoplossingen ontwikkelen. De expertise van Airbus rond vliegtuigen, aerodynamica en vluchtsimulaties wordt daarbij gecombineerd met de ervaring van Atos op het gebied van supercomputers, data-analyse en kunstmatige intelligentie (ki). 

Een mogelijke onderzoeksvraag is om aan te tonen hoe ki een alternatief kan bieden voor geautomatiseerde dynamische modellen en kan helpen bij een verbeterd ontwerp van turbomachines. Ook het ontwikkelen van nieuwe, competitieve technologieën en oplossingen voor vluchtsimulaties is een streven. 

Atos is betrokken bij de ontwikkeling van ‘exascale’-supercomputers, die in staat zijn een triljard handelingen per seconde te verrichten. Deze computers worden hoogstwaarschijnlijk ingezet ten behoeve van de vluchtsimulaties. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-21T15:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.