Airbus en Atos zetten ai in bij vliegtuigsimulaties

Emirates airlines vliegtuig

Atos en Airbus kijken naar een gezamenlijk onderzoeksprogramma voor kunstmatige intelligentie in combinatie met high performance computing, de cloud en edge-computingbaanbreken. Het idee achter het onderzoek: meer accurate fysieke modellen en digitale vluchtsimulaties.

De definitieve puntjes op de i moeten nog wel worden gezet. Als er groen licht is, dan gaan Atos en Airbus onder dit programma samen innovatieve simulatieoplossingen ontwikkelen. De expertise van Airbus rond vliegtuigen, aerodynamica en vluchtsimulaties wordt daarbij gecombineerd met de ervaring van Atos op het gebied van supercomputers, data-analyse en kunstmatige intelligentie (ki). 

Een mogelijke onderzoeksvraag is om aan te tonen hoe ki een alternatief kan bieden voor geautomatiseerde dynamische modellen en kan helpen bij een verbeterd ontwerp van turbomachines. Ook het ontwikkelen van nieuwe, competitieve technologieën en oplossingen voor vluchtsimulaties is een streven. 

Atos is betrokken bij de ontwikkeling van ‘exascale’-supercomputers, die in staat zijn een triljard handelingen per seconde te verrichten. Deze computers worden hoogstwaarschijnlijk ingezet ten behoeve van de vluchtsimulaties. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-21T15:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.