Unifiedpost neemt Britse documentenverwerker over

samenwerking

Met de acquisitie van Prime Document zet het Belgische Unifiedpost voet op Engelse bodem. Het overgenomen bedrijf is gevestigd in Manchester en biedt diensten voor documentverwerking aan.

De overname maakt deel uit van de ‘buy-and-build’-strategie van Unifiedpost Group, waarmee het bedrijf zijn positie in de belangrijkste markten van Europa wil versterken. De acquisitie volgt op een reeks van Europese overnames, waaronder de Baltische Fitek Groep in maart dit jaar.

Prime Document werd opgericht in 1999 en heeft 25 medewerkers in dienst. Het is gespecialiseerd in de verwerking en distributie van drukwerk, portokosten en digitale transactiedocumenten. Het bedrijf verwerkt zo’n vier miljoen documenten per maand. Het verwerkt daarbij transactiegegevens en zet deze om in documenten zoals facturen, loonbrieven, fiscale dossiers en aangiften. Tot nu toe rapporteerde het een omzet van zes miljoen pond, maar het boekjaar 2019 eindigt op 31 maart.

Prime Document gaat voortaan opereren onder de naam Unifiedpost UK, waarbij de vestiging in Manchester het hoofdkantoor van Unifiedpost in het Verenigd Koninkrijk wordt. Unifiedpost zal met deze overname meer dan vierhonderd miljoen bedrijfsdocumenten op jaarbasis behandelen, waarvan voornamelijk facturen.  

Unified Post werd opgericht in 2002 en draaide vorig jaar zestig miljoen euro omzet. Voor dit jaar wordt uitgegaan van zeventig miljoen. Het bedrijf heeft 680 medewerkers in dienst. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-02T12:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.