KPN stopt 1,9 miljoen euro in Settlemint

Roderik van der Veer en Matthew van Niekerk

Roderik van der Veer en Matthew Van Niekerk.

De Leuvense blockchainspecialist Settlemint heeft een investering gekregen van KPN Ventures, de investeringspoot van de Nederlandse telecomoperator KPN. Die stopt, samen met het Amerikaanse Medici Ventures, 1,9 miljoen euro in het bedrijf.

Settlemint bouwt blockchainplatform-as-a-service-oplossingen, schaalbare middleware die met uiteenlopende infrastructuur kan samenwerken en waarmee het voor bedrijven en organisaties makkelijker moet worden de blockchain in hun dagelijkse processen te integreren. Het bedrijf zag het levenslicht in augustus 2016 en werd opgericht door Roderik van der Veer en Matthew Van Niekerk.

Het geld van de investering moet dienen om in te spelen op de verhoogde interesse in blockchain en gedistribueerde ledgers bij zowel private als publieke ondernemingen, schrijft Settlemint in een persbericht. In de komende jaren verwacht het bedrijf dat de technologie een volwaardig onderdeel gaat worden van it-infrastructuren en -architecturen. Die shift zal een veel hogere mate van efficiëntie, transparantie en veiligheid mee brengen, maakt Settlemint zich sterk. Settlemint heeft naar eigen zeggen al ruim dertig ‘use cases’ ontwikkeld voor de publieke en private sector, waarvan er al verschillende het lab achter zich hebben gelaten.

Met deze investering inbegrepen heeft Settlemint in totaal al 5,5 miljoen euro opgehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-27T11:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.