Smovin haalt 1,4 miljoen kapitaal op

Geld groei financieel

De Brusselse vastgoedapp-startup Smovin heeft 1,4 miljoen euro aan financiering opgehaald. Daarmee wil het bedrijf zijn ontwikkeling in België versnellen en tegelijk naar andere Europese landen uitbreiden.

Smovin is een applicatie, gelanceerd in 2017, waarmee verhuurders van vastgoedpanden hun administratie sterk kunnen vereenvoudigen. Op die manier zijn bijvoorbeeld de opvolging van betalingen van onkosten en huur en de indexering daarvan automatisch op te volgen. Dat kost vijf euro per pand per maand. Smovin heeft nu bijna 10.000 panden in beheer.

In een nieuwe kapitaalronde haalt het bedrijf nu 1,4 miljoen euro op. Enkele van de nieuwe investeerders zijn Nicolas Debray, ondernemer en business angel, die nu het voorzitterschap van de raad van bestuur op zich neemt, en Charles le Hodey (Traxxeo), een eigenaar van vastgoed in het noorden van het land. Verder zijn ook nog een niet nader genoemde ‘family office’ en IMBC betrokken (een investeerder uit Henegouwen die Digital Attraction ondersteunt, een accelerator waaraan Smovin heeft deelgenomen).

De historische aandeelhouders van Smovin zijn de drie oprichters Michael en Alexis Philippart de Foy en Jim Hees. En Baudouin de Troostembergh (Startup Factory), Philippe Van Ophem en Renaud Gryspeerdt namen deel aan de operatie.

In 2020 zal Smovin zijn activiteit op de Franse markt ontwikkelen voordat het zich naar heel Europa uitbreidt. Om zijn ambities te realiseren, zal Smovin zijn team zowel commercieel, qua marketing als op it-niveau de komende maanden versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-10T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.