Camera grote blikvanger van Samsung Galaxy

S20 Ultra telt vier camera’s, inclusief 108-megapixelhoofdcamera

De nieuwe Galaxy-topmodellen uit de S20-smartphoneserie moeten het van hun foto- en videokwaliteiten hebben. Met de S20, S20+ en S20 Ultra richt Samsung zich op gebruikers die zeer hoge eisen aan hun camera stellen en daar ook diep voor in de buidel willen tasten. Het trio heeft ook 5G aan boord. In Nederland komen van de S20 ook twee lager geprijsde 4G-versies uit: een voor de consument en een voor de zakelijke markt met extra veiligheid.

Tijdens Samsung Unpacked in San Francisco trekt vooral de prijzige S20 Ultra (vanaf 1.349 euro) de aandacht. Het vlaggenschip heeft vier camera’s aan de voorkant waarvan de 108-megapixelhoofdcamera het spectaculairst is. Deze nieuwe sensor voegt 9 pixels samen tot één grotere. De 12-megapixelbeelden die dan ontstaan, geven meer licht. Ook in het donker zijn zo prima foto’s te maken zonder dat bewegingsonscherpte ontstaat.

De S20 Ultra kan met zijn 10x optische en 100x digitale zoom objecten van grote afstand naar zich toe halen. Samsung heeft een fotograaf vanaf een heuvel naast de beroemde Golden Gate een opname laten maken van Alcatraz. De voormalige gevangenis komt scherp in beeld. Met de digitale zoom is zelfs het verafgelegen Paleis voor Schone Kunsten in San Francisco nog behoorlijk te fotograferen.

Voorganger

De S20 (vanaf 899 euro) en S20+ (1.099 euro) zijn qua cameratechniek minder spectaculair. Beide smartphones moeten het met de bekende 12-megapixelhoofdcamera, een 12-megapixelgroothoeklens en een 64-megapixelzoom doen. Alle drie toestellen hebben 8K video met dertig beelden per seconde. 

Het trio heeft ook grotere schermen gekregen dan zijn voorganger. De S20 heeft een scherm van 6,2 inch, de S20+ zit op 6,7 inch en de S20 Ultra reikt tot 6,9 inch. Daardoor zijn ook krachtiger accu’s in te bouwen. De keerzijde is dat de toestellen ook zwaar zijn geworden. De Ultra weegt liefst 220 gram.

Verder kondigt Samsung aan intensief te gaan samenwerken met Google op gebied van videochat. Google Duo, de app voor videochat, wordt in de toestellen geïntegreerd. Ten slotte probeert Samsung het opnieuw met een vouwbare telefoon. De Galaxy Z Flip (1.500 euro) is de eerste uitklapbare smartphone met een glazen scherm. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-12T10:27:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.