Uber-data maakt Brussel veiliger voor fietsers

Jump fiets

De alternatieve taxi-app Uber gaat aan de Brusselse overheid een online dashboard ter beschikking stellen dat inzicht geeft over hoe fietsers zich in de hoofdstad verplaatsen. Zo kunnen de Brusselse autoriteiten datagedreven beslissingen te maken om de infrastructuur te verbeteren.

De New Mobility Heatmap is gebaseerd op het gebruik van Jump, het platform voor deelfietsen dat Uber in Brussel uitbaat. De kaart geeft aan waar en wanneer het druk is in de Brusselse straten gedurende de dag. De tool kan fietspaden tonen, het week- en weekendvolume vergelijken en er kan gefilterd worden op tijdstip van de dag.

De kaart geeft Brusselse beleidsmakers inzicht in de manier waarop ze kunnen investeren in oplossingen om de verkeersveiligheid te vergroten en het verkeer in de stad efficiënter in te richten. ‘Wij delen deze gegevens met de stad en bewoners zodat zij de best mogelijke fietsinfrastructuur kunnen begrijpen en inrichten’, zegt Nikolaas Van de Loock, general manager Jump Benelux. ‘Wij willen transport veilig en effectief maken voor iedereen, ongeacht de manier waarop je kiest te reizen.’

De elektrische Jump-fietsen zijn negen maanden geleden in Brussel geintroduceerd. Er rijden nu 1200 fietsen in de stad en meer dan een half miljoen mensen hebben ze al gebruikt.

Jump-fietsen en scooters zijn wereldwijd beschikbaar in vijftien steden, maar Brussel is een van de eerste Europese steden die zijn opgenomen in de Uber-tool.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-17T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.