Dassault Systèmes wedt op virtual twins in zorg

3D scan

De Franse 3D-specialist Dassault Systèmes heeft een nieuwe strategie voor de komende jaren bekendgemaakt. Gezondheidszorg zal daarbij een grote rol spelen. Virtual twins van het menselijk lichaam gaan de manier waarop artsen patiënten behandelen en genezen compleet veranderen en mensen helpen gezonder te leven, zegt het bedrijf.

Een virtual twin is een virtuele variant van een fysiek object of systeem zoals een auto, een gebouw of een vliegtuig. Met het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes is het echter ook mogelijk om een levensecht virtueel model te maken van het menselijk lichaam. En daar wil Dassault in de toekomst meer op inzetten. Wetenschappers, medisch specialisten, chirurgen en zelfs patiënten kunnen deze accurate nabootsing van het menselijk lichaam onderzoeken, testen en aanpassen. Zo krijgen ze op een veilige en nauwkeurige manier een beter begrip van dat lichaam. Nog voordat een patiënt wordt behandeld, kan bijvoorbeeld al onderzocht en voorspeld worden hoe een medicijn een ziekte of medische ingreep beïnvloedt.

‘Onze ambitie blijft onveranderd: het samenbrengen van product, natuur en leven’, zeg Dassault-ceo Bernard Charlès. ‘We hebben onze scope echter verbreed en meer kennis vergaard over het leven en de natuur. Alle kennis en knowhow die we hebben opgedaan in de niet-organische wereld, passen we nu toe in de organische wereld. De focus verschuift daarbij van objecten naar organismen. De virtual twin-ervaring van het menselijk lichaam stelt ons in staat om het leven op een nieuwe manier te begrijpen. Daar heeft iedereen profijt van.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-21T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.