Leuvense Ivex haalt 1,2 miljoen euro op

Groeikapitaal

Ivex, een spin-off van de KULeuven, heeft in een kapitaalronde 1,2 miljoen euro opgehaald bij het overheidsfonds PMV, Noshaq, The Faktory, Marc Jacobs en SPDG. Het geld moet het bedrijf, gespecialiseerd in software voor zelfrijdende auto’s, sneller naar de markt brengen met zijn ai-producten en diensten voor autonome voertuigen.

Ivex werd in november 2017 opgericht door Mario Henrique Cruz Torres, Quentin de Clercq, Tom Holvoet en Jeremy Schuermans. Het bedrijf heeft als missie om in 2030 het aantal verkeersslachtoffers te reduceren tot nul. Het biedt daarvoor producten en diensten aan voor fabrikanten van autonome voertuigen, waarbij ai en wiskundige modellen voertuigen helpen bij het nemen van veilige beslissingen.

Het bedrijf heeft momenteel twee producten. Safety Co-Pilot wordt gebruikt om elke beslissing van de zelfrijdende software te toetsen aan de veiligheidseisen van de auto. Safety Assessment Tool daarentegen is een tool die autofabrikanten gebruiken tijdens de ontwikkeling van autonome auto's om het testen en valideren te versnellen. Deze tool genereert een grondig veiligheidsrapport dat beoordeelt hoe veilig het rijden is.

Ivex heeft al Renault en het Chinese SAIC Motors als klant en werkt ook voor Case New Holland, de tweede grootste fabrikant van landbouwvoertuigen ter wereld. Hun tools zijn ook in te zetten in andere sectoren waar de veiligheid van een autonoom besluit controle behoeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-25T09:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.