Rittal installeert eigen 5G-netwerk

fabriek robots productie

Het Duitse Rittal gaat nog voor het einde van dit jaar een eigen, intern 5G-netwerk opzetten in zijn nieuwe fabriek in Haiger, in de deelstaat Hessen. De eerste pilotprojecten op het gebied van productiebewaking en -analyse staan al op stapel.

Rittal wil zijn 5G-netwerk in Haiger zo snel mogelijk in een realistische productieomgeving installeren en in werking stellen. Met de nieuwe mobiele technologie wil het bedrijf zijn dataverkeer aanzienlijk versnellen en vereenvoudigen. Die datastromen worden opgewekt door bijvoorbeeld productieaantallen met videocamera’s te vergelijken met ordergegevens. Ook bij preventief onderhoud zal het nieuwe netwerk zijn nut bewijzen.  

De snelheid van dataverwerking ligt bij 5G ongeveer honderd keer hoger dan bij 4G (100 megabits versus 10 gigabits per seconde). Hierdoor is het makkelijker voor Rittal om zijn Industry 4.0-doelstellingen te halen. ‘Wij verwachten dat grote bandbreedten, minimale latency, realtime-mogelijkheden, verbeterde beschikbaarheid en een hoge betrouwbaarheid zullen zorgen voor een verdere optimalisatie van de productieprocessen in onze fabriek, omdat we na de eerste testfases in staat zullen zijn om de 5G-technologie te integreren in productie kritische en besturingsrelevante taken’, zegt technisch directeur Carsten Röttchen.

Staal

Rittal is een specialist in behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, it-Infrastructuur en software en service. In Haiger staan meer dan honderd productiemachines geïnstalleerd op 24.000 vierkante meter. Het bedrijf produceert er negenduizend wand- en vloerkastsystemen en compacte behuizingen per dag. Hiervoor verwerkt de fabriek ca. 35.000 ton staal per jaar. Alle componenten zijn ook al aanwezig om data afkomstig van sensoren, componenten, machines en robots uiterst snel in een edge- of cloud-computerruimte te registreren en met behulp van kunstmatige intelligentie te analyseren en te beoordelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-04T10:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.