Leuvenaars achter Dataroots lanceren Dploy.ai

De ondernemers achter het Leuvense Dataroots, de scale-up gespecialiseerd in ai en machine learning, lanceert Dploy.ai. Het platform is snel te implementeren om de stap tussen ai-experiment en de return of investment zo klein mogelijk te maken en brengt via een online-dashboard alles in kaart.

Het uitrollen van ai-projecten brengt soms onverwachte uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van audits en de controleerbaarheid van de voorspellingen van het ai-model. Wanneer bijvoorbeeld een bankmedewerker met ai een kredietwaardigheidscheck uitvoert, kan de potentiële klant in zekere mate eisen dat deze berekening wordt gecontroleerd en transparant gemaakt. Hieraan voldoen is een grote uitdaging omdat er weinig tot geen standaarden bestaan rond hoe er met ai-modellen wordt gecommuniceerd of hoe de audit moet worden uitgevoerd.

Dploy.ai probeert daar verandering in te brengen door een soort laag te installeren tussen het model en de gebruiker. ‘Alles wordt traceerbaar: de voorspellingen die werden gemaakt, door wie, met welke versie van welk ai-model en met welke performantie’, zegt ceo Bart Smeets. ‘Compliance & risk-afdelingen zijn zo helemaal in orde op vlak van controleerbaarheid. Bovendien wordt het model uitgerold in een productieomgeving dat robuust, schaalbaar en beveiligd is.'

Out-of-the-box

Dploy.ai kan ook helpen bij het integreren van de ai in de it-systemen. ‘Dploy.ai ontzorgt bedrijven voor een groot stuk door de infrastructuur, follow-up en het compliancy-gegeven out-of-the-box voor hen te realiseren’, zegt Smeets. ‘Zo kunnen ze zich focussen op het bouwen van modellen, terwijl ze profiteren van een rechtstreekse operationele winst en return on investment.’ Het platform is gekoppeld aan een dashboard dat inzichten verschaft in de werking van het ai-model. Dat gebeurt met modules die naar wens kunnen worden toegevoegd.'

Op de website van Dploy.ai is al een eerste previewversie gelanceerd. Organisaties kunnen daarmee gratis experimenteren. In de komende weken en maanden zal het dan mogelijk worden om eigen modellen uit te rollen en te monitoren via Dploy.ai.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T10:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.