Nokia en AT&T testen succesvol op 5G-netwerk

Nokia en AT&T hebben succesvol een test afgerond van een radio access network intelligent controller. (RIC) De test werd uitgevoerd op een commercieel 5G mmWave-netwerk in New York.

Met de RIC zijn bepaalde aspecten van het netwerk aan te passen en in te stellen, zonder dat dit moet worden onderbroken. De controller draait daarvoor externe applicaties (xApps genoemd) die die taak veel sneller kunnen uitvoeren dan met de huidige technologieën.

De RIC kan verschillende applicaties van verschillende bronnen bevatten en helpt bijvoorbeeld bij het verbeteren van de efficiëntie van het netwerk of het aansturen van netwerkverkeer.

De RIC in de test stond in een edge-configuratie op een open-cloudplatform van Akraino. In mei werd bekend dat Nokia lid is geworden van de Open RAN-coalitie, een verbond van ruim dertig bedrijven dat pleit voor de ontwikkeling en toepassing van open en compatibele oplossingen in het radio access network.

Volgens Nokia was de test een succes. De interface naar het radio access-netwerk werd onder de loep gelegd, alsook het beheer en de controle van verschillende xApps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-19T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.