Nfon doet onderzoek voortaan in Portugal

cloud telefonie

Het Duitse Nfon, gespecialiseerd in telefoniesystemen in de cloud, opent in september een nieuw onderzoekscentrum in Portugal. De eerste ontwikkelaars worden zo snel mogelijk in dienst genomen. Het is de bedoeling dat het centrum onderdak gaat bieden aan dertig specialisten.

Het nieuwe centrum komt er in de buurt van Lissabon. Portugal heeft een hoog percentage afgestudeerden in wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en technologie en veel mensen die het Engels beheersen. Jonge werknemers in Portugal vaak ook een grote affiniteit met internationale ontwikkelingsprojecten. Daardoor is het aanbod van ontwikkelaars op het gebied van front-end, back-end, php en algemene codering hoog.

Markus Krammer van NFON AG noemt dit ‘de belangrijkste voorwaarde voor het werven van ontwikkelaars die voor langere tijd succesvol in teamverband kunnen werken aan grote projecten. Portugal en vooral Lissabon als tech-hub hebben ons volledig kunnen overtuigen in onze zoektocht naar een nieuwe r&d-locatie.’

Nfon heeft zijn hoofdkwartier in München en is quasi enige pan-Europese aanbieder van telefoniesystemen uit de cloud. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen meer dan dertigduizend bedrijven in vijftien Europese landen als klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-03T10:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.