Miele komt met gratis 3d-accessoires

3D-accessoires

Keukenfabrikant Miele lanceert een reeks accessoires voor huishoudapparatuur die klanten zelf kunnen fabriceren met een 3d-printer. Onder de naam 3D4U biedt Miele tien accessoires aan die iedereen gratis kan downloaden via het platform Thingiverse.

Bij de bestanden zitten keukenbenodigdheden, stofzuigeraccessoires en gereedschap voor de thuiswerker. Klanten hebben de mogelijkheid om ontwerpen aan te passen, bijvoorbeeld met eigen motieven en parameters. Het gaat bijvoorbeeld om een boorgatreiniger, waarvan het design met een computersimulatie gedaan is, net zoals bij de ontwikkeling van de Miele-stofzuigers. Op de zuigbuisgreep gemonteerd, zuigt dit accessoire zich op de muur vast. Zo heb je beide handen vrij om de boormachine vast te houden.

Miele biedt ook een zuigmond voor kostbare (en vaak kleine) voorwerpen aan. Door een fijne membraanstructuur van het opzetstuk belanden waardevolle voorwerpen als sieraden niet in de stofzuigerzak of het stofreservoir van de stofzuiger. Voor de keuken is er een koffieclip, waarmee je geopende verpakkingen weer afsluit en de inhoud met een schroefdop gemakkelijk doseert. Zo blijven koffiebonen langer vers.

Elk accessoire bevat een beschrijving van de aanbevolen printparameters en is getest voor gebruik met een zogenaamde fused-layer-modeling-printer. Deze produceert een stroperige draad en stapelt deze laag voor laag, totdat er uiteindelijk een van onder naar boven opgebouwd voorwerp ontstaat. Voor het 3d-printproces adviseert Miele het gebruik van filamenten van polylactide. Dat materiaal is goed te verwerken op gewone 3d-printers en ruim beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste, ik heb een stofzuiger van Miele zonder stofzuigerzak. Er is een accessoire dat niet goed werkt. Er zit een borsteltje op de buis dat naar voor kan worden geschoven als je het gebruikt. Dat borsteltje schuift na een tijdje gebruikt te hebben telkens naar achter. Dat is zeer vervelend want het kan eigenlijk niet meer gebruikt worden. Bestaat hiervoor evt een 3D print? Mijn stofzuiger is een Blizzard CX 1 cats and dogs.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-03T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.