Faktion en Robonext maken softwarerobots slimmer

De Belgische scale-ups Faktion en Robonext gaan via een partnership hun twee specialiteiten bundelen: robotic process automation en kunstmatige intelligentie. Zo kunnen bedrijven verdergaan dan het automatiseren van bedrijfsprocessen die vaste regels volgen.

Robotic process automation (rpa) is een softwaretechnologie waarmee bedrijven virtuele collega's of softwarerobots creëren die de acties van werknemers in digitale systemen nabootsen. Zo is een breed scala aan repetitieve bedrijfsprocessen te automatiseren, onder meer in financiën, hr en it. Het is de specialiteit van Robonext uit Edegem dat de technologie levert aan bedrijven als Scania, Quares en Vandersanden.

Faktion is dan weer een end-to-end-dienstverlener op het gebied van ai, data science en machine learning. Het bedrijf heeft vestigingen in België en Singapore en bedient zowel kleine als grote ondernemingen op lokale markten.

Door rpa-robots te voorzien van ai, wordt de reikwijdte en de impact van rpa drastisch vergroot, klinkt het. Daardoor kunnen organisaties complexere en cognitieve taken automatiseren, zoals het classificeren van documenten en e-mails, het extraheren van informatie uit ongestructureerde gegevens en het genereren van voorspellingen op basis van realtime bedrijfsgegevens.

‘We zijn enthousiast over ons partnership met Faktion’, zegt Joris Van Ostaeyen, chief strategy officer van Robonext. ‘Dankzij de combinatie rpa en ai kunnen bedrijven hun digitale transformatie naar een hoger niveau tillen en een echt competitief voordeel opbouwen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-07T13:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.