Ook IBM zet vol in op rpa met overname WDG

Steeds meer grote partijen roeren zich op de markt voor robotic process automation (rpa). Na SAP (Contextor) en Microsoft (Softomotive) pleegt nu ook IBM een overname. Big Blue neemt WDG Automation over, een Braziliaanse softwareleverancier in dit veld.

IBM wil de rpa-software van WDG Automation, formeel bekend onder de naam WDG Soluções Em Sistemas E Automação De Processos LTDA, in zijn portfolio inbedden. WDG Automation's portfolio omvat naast de met artificiële intelligentie verrijkte rpa-software andere automation-tools, interactive voice response en chatbots. Klanten van het bedrijf uit São José do Rio Preto zijn voornamelijk Latijns-Amerikaans.

Het ict-concern verwacht met rpa sneller digitale transformaties bij klanten te kunnen doorvoeren om hen zo beter te kunnen helpen bij het opvangen van de gevolgen van de Covid-19-pandemie. Met softwarerobots zijn in een kantooromgeving taken volledig te automatiseren, zoals het versturen van e-mails, het afhandelen van een factuur of een claim, het verwerken van een order en het intekenen (onboarden) van nieuw personeel.

Snelgroeiend

Onderzoeksbureaus als Gartner en Forrester noemen rpa een van de snelt groeiende segmenten binnen de softwaremarkt. Grote gespecialiseerde spelers zijn UiPath, Anywhere en Blue Prism. Daarnaast zijn er rpa-aanbieders vanuit de business process management (bpm)-hoek actief, zoals Pegasystems, Kofax en Appian, en bieden automatiseerders als Cognizant, NTT en Fujitsu (met Thoughtonomy) oplossingen aan.

Een volgende stap is het toepassen van process mining in de beginfase van een rpa-traject (UiPath nam bijvoorbeeld vorig jaar hiervoor het Eindhovense Processgold over). Daardoor krijgen organisaties scherper in kaart welke bedrijfsprocessen het beste via robotautomatisering te vereenvoudigen en te verbeteren zijn. Gartner spreekt in dit verband van hyperautomatisering: de aanpak waarbij organisaties zo snel en zo veel mogelijk bedrijfsprocessen herkennen, in kaart brengen en automatiseren middels het gebruik van een combinatie van technologische hulpmiddelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-09T18:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.