Gehele Duitse deelstaat over van krijt naar digibord

Prowise levert digitale leermiddelen aan deelstaat Saksen-Anhalt

interactief scherm digitaal leren

Het Nederlandse Prowise gaat digitale leermiddelen als touchscreens leveren aan de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Het bedrijf kondigde begin deze zomer ook al een overeenkomst aan met de stad Brussel.

De deelstaat Saksen-Anhalt ligt in het midden van Duitsland en heeft ongeveer 2,2 miljoen inwoners. De gemeentelijke dienstverlener KID Magdeburg verzorgt de it voor onder andere scholen, bedrijven en overheidsdiensten in deze deelstaat. Namens deze partijen benoemde KID Magdeburg Prowise als de beste aanbieder voor de levering, installatie en service van digitale leermiddelen zoals touchscreens.

Prowise mag daardoor de komende vier jaar naar verwachting een kleine duizend touchscreens per jaar leveren aan de Duitse deelstaat. Saksen-Anhalt stapt daarmee volledig over op de Nederlandse digiborden en aanraakschermen en vervangt zo de gangbare ‘krijtborden’.  

Het project behelst ook meer dan de levering van hardware. Prowise verzorgt verschillende trainingen- en inspiratiesessies om gebruikers goed van start te laten gaan met de nieuwe lesmogelijkheden. Dat is extra belangrijk nu digitaal onderwijs en lesgeven op afstand door COVID-19 een voordeel is geworden. Duitsland kondigde recent een ‘DigitalPakt’ aan waarmee het zijn complete onderwijs wil moderniseren. Daarvoor is 5,5 miljard euro opzijgezet.

Begin deze zomer kondigde Prowise ook al aan dat het 1500 schermen gaat leveren aan Brusselse scholen. Dat contract loopt drie jaar. Het bedrijf werkt in België samen met Didakta en Neovision.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-20T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.