Techbeurs CES gaat in 2021 digitaal

De Consumer Electronics Show (CES), ‘s werelds grootste techbeurs die jaarlijks plaatsvindt in Las Vegas, wordt in januari a.s. uitsluitend online gehouden. Begin juni wilde CES-organisatie het evenement in aangepaste vorm nog door laten gaan, maar door de toenemende bezorgdheid over de verspreiding van Covid-19 is dat plan ingetrokken.

De CES moet het vooral hebben van haar schaal. De techbeurs trekt jaarlijks zo’n 170.000 bezoekers die elkaar in drie reusachtige congrescentra en honderden hotelsuites ontmoeten. De organisatoren zagen geen kans die enorme stroom bezoekers in veilige banen te leiden.  

Voor Las Vegas is de annulering een enorme strop. Juist in 2021 zou de beurs flink uitpakken. Voor 980 miljoen dollar was de West Hall uitgebreid met nieuwe tentoonstellingsruimte. Een blikvanger moest ook het ondergrondse transportsysteem worden dat Elon Musk’s The Boring Company heeft ontwikkeld. Ook het Netherlands Tech Square, een gezamenlijke presentatie van Nederlandse techbedrijven, blijft dit jaar leeg.  

De eerste CES werd in 1967 gehouden. Aanvankelijk draaide de beurs vooral om consumentenelektronica. Maar de laatste jaren is de CES uitgegroeid tot een echte techbeurs met zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie, robots en medische gadgets.

Las Vegas, veruit de grootste beurslocatie van Amerika, is diep getroffen door Covid-19. Tientallen grote conventies, beurzen en tentoonstellingen zijn geannuleerd. De laatste jaren moest de gokstad het steeds meer hebben van congresgangers en beursbezoekers.

De vraag is nu wat het lot is van het Mobile World Congress dat elk jaar in februari wordt gehouden. Dit jaar kon dit evenement in Barcelona al geen doorgang vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-29T08:22:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.