Honeywell komt met nieuwe beveilingsplatform

cameralens

Elektronicaproducent Honeywell kondigt de lancering van een nieuw fysiek beveiligingsplatform aan: Pro-Watch Integrated Security Suite. Daarnaast werd een nieuwe lijn netwerk videorecorders en ip-videocamera’s aangekondigd die hiermee samenwerkt.

Alle producten worden bediend via de Pro-Watch Intelligent Command, een webgebaseerde gebruikersinterface. Die voorziet organisaties van een compleet overzicht van hun beveiligingssysteem om personen, vastgoed en eigendommen te beschermen. De software combineert zo toegangscontrole, videobewaking, inbraakdetectie en andere functies in een enkele gebruikersinterface.

Het systeem vereenvoudigt systeemonderhoud en verlaagt de kosten met updates voor camera-firmware en wachtwoorden op afstand en in bulk, zegt Honeywell. Tegelijkertijd maakt het systeem het gemakkelijker om te voldoen aan compliance-regelgeving. Het omvat end-to-end TLS 1.2-beveiliging tussen video- en toegangssystemen en kan selectief beelden anonimiseren. De software bevat een incident-workflow-pakket waarmee standard operating procedures (sop's) kunnen worden geconfigureerd. Hierdoor worden beveiligingsrisico’s verminderd.

‘Hoewel beveiliging altijd belangrijk is geweest om personen, data of vastgoed te beschermen, is het nu meer dan ooit van belang om volledig inzicht te hebben in alle systemen om risico's te verminderen’, zegt Marcus Logan, security-verantwoordelijke bij Honeywell. 

Tegelijk lanceert Honeywell ook netwerkvideorecorders om beelden op te slaan, in 4K-resolutie. Die werken ook samen met mobiele apps om de beelden te bekijken. Er kunnen acht tot zestien camera’s op aangesloten worden, met verschillende opties qua harddrives en tot twintig terabyte intern geheugen. Tot slot breidt Honeywell haar 60-serie camera’s uit met een vijf megapixel-lijn die nu nog meer details moet leveren dan traditionele oplossingen. Ze bieden helder beeld en de camera’s kunnen vanaf grote afstand inzoomen. Hierdoor wordt het bereik vergroot en zijn er minder camera’s benodigd om een gebied te dekken, zegt Honeywell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-25T14:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.