Ook Proximus komt met virtuele e-sim

smartphone telefoon gsm

Telecomoperator Proximus ondersteunt vanaf nu ook e-sims, de digitale variant van de traditionele sim-kaartjes. Eerst gaan zakelijke klanten er gebruik van maken, later volgt de introductie op de residentiële markt.

De e-sim is een virtuele simkaart die de fysieke sim-kaart van weleer vervangt. Hij kan rechtstreeks in een mobiele telefoon of een computer, tablet, horloge of andere wearable opgeslagen worden op een ingebouwde chip. Eenmaal geactiveerd door de operator werkt hij als een gewone simkaart.

Een e-sim kan meerdere profielen bevatten, waardoor het mogelijk is verschillende gsm-nummers te gebruiken, bijvoorbeeld een apart abonnement voor privé en professioneel of een abonnement in België en het buitenland. Voor telefoons die zowel een slot voor een fysieke simkaart als de e-sim hebben, kan de e-sim bovenden fungeren als een tweede sim. Dat is handig voor gebruikers die een privénummer gescheiden willen houden van een zakelijk nummer of voor toeristen.

Recente iPhones (vanaf de XS) en Samsung Galaxy-toestellen (vanaf deS20 en Z Flip) ondersteunen de e-sim al, en de lijst groeit. In de toekomst zullen daar ook wearables zoals slimme horloges bijkomen, zegt Proximus.

Enterprise-klanten van Proximus kunnen de e-sim al bestellen, residentiële klanten volgen binnen twee weken. Wie nu een e-sim wil, moet nog een Proximus-winkel bezoeken om een qr-code te scannen. Later is dat proces ook volledig online te doorlopen.

Proximus is niet de eerste operator die esims in ons land aanbiedt, die eer ging enkele maanden geleden naar Orange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-05T11:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.