Nokia tekent contract met Post Luxembourg

glasvezel

Provider Post Luxembourg gaat zijn glasvezelnetwerk upgraden en schakelt over van gigabit-pon’s (passive optical network) naar xgs-pon’s van Nokia. Die maken datasnelheden tot tien gigabits per seconde mogelijk. Het nieuwe contract loopt zeven jaar.

Met de nieuwe technologie kan Post Luxembourg ultrasnelle glasvezeltoegang aanbieden aan consumenten en bedrijven in het groothertogdom. Het bedrijf zal Nokia's multi-pon-lijnkaarten inzetten die tegelijkertijd gpon en xgs-pon ondersteunen, waardoor de migratiekosten en -inspanningen worden ingeperkt.

Ruim zeventig procent van Luxemburg heeft toegang tot glasvezel, maximale snelheden tot 2,5 Gbps. Met de nieuwe infrastructuur wordt dat dus vier keer zo snel. Zeker voor de hoofdstad Luxembourg is dat belangrijk: het herbergt belangrijke Europese instellingen zoals het Europese Hof van Justitie en banken. Ook bijvoorbeeld Amazon is er aanwezig.

Nokia heeft als 37 xgs-pon- en 300 gpon-implementaties wereldwijd uitgerold. ‘De keuze voor Nokia is gemaakt op basis van meerdere factoren’, zegt topman Gaston Bohnenberger van Post Luxembourg. ‘Het langdurige partnerschap rond vaste toegang, het gemak van de migratie waardoor de impact op de klant wordt beperkt en de optische netwerktechnologie van Nokia. De vraag naar data groeit in een fenomenaal tempo.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-27T11:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.