IK Investment Partners stapt in kapitaal GeoDynamics

Groeikapitaal

De van oorsprong Scandinavische investeringsmaatschappij IK Investment Partners heeft een meerderheidsparticipatie genomen in het Kortrijkse GeoDynamics, specialist in location based-services en telematica-diensten.

GeoDynamics werd opgericht in 2004 en bouwt locatie-gebaseerde softwareoplossingen en tools voor track and trace en mobiele tijdregistratie. Ze focussen zich op bouw-, service-, installatie- en transportbedrijven. Met ruim 44.000 uitgeruste voertuigen bij 2.700 klanten is het in België op dit gebied een toonaangevend bedrijf.

IK Investment Partners verwerft zijn meerderheidsbelang van zowel investeringsmaatschappij Sofindev (dat in 2016 in het bedrijf instapte) als van het managementteam, geleid door de oprichters Peter Vermeesch en Stijn Stragier. Zij herinvesteren samen met IK Investment Partners en behouden de operationele leiding. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

‘GeoDynamics biedt een unieke oplossing, met name voor kmo-bedrijven die actief zijn in de bouw-, service-, installatiesector en die de efficiëntie  van hun mobiele medewerkers willen optimaliseren’, zegt Sander van Vreumingen, Partner bij IK Investment Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-12T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.