DPG Media zet Mobile Vikings in etalage

Inloggen met gsm

Uitgever DPG Media, het bedrijf achter VTM en Het Laatste Nieuws, zoekt een koper voor zijn mobile virtual network operator Mobile Vikings. Dat schrijft De Tijd. Volgens de krant hebben Proximus, Orange en Telenet interesse.

Mobile Vikings werd in 2008 opgericht als mobile virtual network operator (mvno) door KPN Belgium (Base) en uitgever Concentra en maakte toen gebruik van het netwerk van Base. Jongeren en studenten liepen warm voor het bedrijf, omdat het voor die tijd veel mobiele data aanbood voor redelijke prijzen. Na de overname door Telenet kwam Mobile Vikings in 2015 in handen van Medialaan, de groep boven VTM die later in DPG Media opging.

In 2018 werd beslist om over te stappen op het netwerk van Orange en dit tot minstens 2023. Die operatie werd slecht verteerd: klanten hadden soms wekenlang klachten en de legendarische merkentrouw bij Mobile Vikings begon af te brokkelen. Tegelijk maakte het bedrijf de overstap van ‘light’-naar ‘full’-mvno . De nieuwe ceo Bart De Groote maakte schoon schip en kon het tij keren, onder meer door Mobile Vikings opnieuw te positioneren als de operator die veel data geeft voor het geld. Zo lanceerde Mobile Vikings vorig jaar een abonnement met onbeperkte data en dook daarvoor onder de prijzen van de concurrenten. 

Gegadigde

Mobile Vikings meer dan driehonderd klanten. De Tijd spreekt van een omzet van 68 miljoen euro (plus dertig procent op een jaar) en brutobedrijfswinst van twaalf miljoen. Die moet dit jaar op vijftien miljoen aftikken. Er werken zo’n tachtig mensen voor het bedrijf. 

Als Mobile Vikings opgaat in een van de traditionele operatoren verdwijnt allicht ook een gegadigde voor een plaatsje als ‘vierde’ Belgische telecomoperator. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-24T10:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.