Samsung en IBM kondigen 5G-pact aan

Partners handen

Samsung Electronics gaat samenwerken met IBM om bedrijven nieuwe producten en diensten aan te bieden rond edge computing en private 5G-netwerken. Het moet een symbiose worden van Samsung’s mobiele netwerkapparatuur en netwerktechnologie met IBM’s expertise rond cloud, ai en edge.

In de aankondiging van de samenwerking tussen Samsung en IBM staan nog geen concrete use cases, noch een concreet tijdsbestek, maar het is de bedoeling om de 5G-apparatuur van Samsung te laten inhaken op de cloud-technologie en ai-expertise van IBM. Op die manier kan dan bijvoorbeeld bedrijfsdata ingezet worden voor verschillende applicaties. Ook het IoT is een belangrijk focuspunt. 

Samsung en IBM kennen mekaar al. Vorige maand nog lanceerde Big Blue een nieuw cloudplatform voor telecomoperatoren op basis van software van zijn dochter Red Hat. Een van de 35 partners in dat project is Samsung, naast bijvoorbeeld Nokia. In Singapore hebben de twee bedrijven dan weer een samenwerking lopen rond ‘smart factories’.

Samsung werpt zich de laatste tijd meer en meer op als netwerkleverancier voor telecombedrijven, zo levert het bijvoorbeeld apparatuur aan het Amerikaanse Verizon. Deze samenwerking lijkt echter vooral gericht te zijn op private 5G-netwerken van grote ondernemingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-24T11:09:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.